
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Oba pileća bijela mesa vertikalno presjeći napola da bi se dobile manje šnicle. Potom svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon kesom i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Mladi sir isjeći na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa urolati.
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i susama.
5. Ovako panirane šnicle peći na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, pa dodati rendane kisele krastavce, bijeli luk, začine po ukusu i promiješati. Pripremljen preliv poslužiti uz šnicle.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept