Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za fil:
Priprema:
Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od slatke pavlake, pa dodati u ključalo mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
3. U ohlađeni puding dodati omekšali margarin i umutiti mikserom.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i promiješati. Na kraju dodati sjeckane kajsije.
Finalni postupak:
1. Piškote umakati u mlijeko i slagati jednu do druge na providnu prianjajuću foliju da bi se oblikovala kora u vidu pravougaonika veličine 30×25 cm.
2. Koru premazati filom od kajsija, a zatim pažljivo urolati pomoću folije. Krajeve folije stegnuti, pa sve uviti u kuhinjsku krpu i staviti u frižider da se stegne.
3. Kada se rolat stegne, raspakovati ga i isjeći na parčad.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept