
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Usitnite crni luk, bijeli luk i đumbir.
2. Dobro izmiješajte mljeveno meso s ostalim sastojcima, a dodajte i vodu da bi bilo sočno.
3. Vlažnim rukama oblikujte ćufte veličine oraha.
4. Ispržite ih u teflonskom tiganju na malo ulja.
5. Povrće isjecite na tanke tračice, premažite maslinovim uljem i stavite na roštilj.
6. Ćufte uvijte u razno povrće i zabodite čačkalicu.
7. Poslužite s raznim sosevima.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen