
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Pelat paradajza, crni luk i crvenu papriku narezati na kockice, feferonu na kolutove, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Batake začiniti po ukusu i propržiti na ulju sa svih strana kako bi porumeneli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i bijeli luk, dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim skloniti sa vatre, dodati pelat paradajza, feferonu, mljevenu papriku, bijelo vino, cimet, riža, batake i začine po ukusu. Polako promiješati i sve preručiti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
5. Zaliti pilećom juhom da ogrezne i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok piletina ne omjekša a riža ne nabubri. Gotovo jelo posuti peršunom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept