Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Pripema:
1. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti.
2. Crni luk isjeći na kockice, šampinjone i šitake na listove.
3. Na polovini putera propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati šitake, te i njih kratko propržiti. Dodati šampinjone i nastaviti s dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Na preostalom puteru propržiti pirinač kako bi postao staklast, a zatim sipati bijelo vino i nastaviti s dinstanjem, povremeno dolijevajući supu od povrća, dok pirinač potpuno ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja dodati dinstane pečurke, parmezan, krem sir i začine po ukusu, te polako promiješati i skloniti s ringle.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept