Medaljoni od palente

by | 5 Novembra, 2014

Clipboard314

Sastojci:

  • 200 g palente
  • 8 prepeličjih jaja
  • 150 g mesnate slanine
  • 40 g parmezana
  • 1 veća brokula
  • 4 kašike ulja
  • so, biber

Priprema:
1. Palentu skuhati prema uputstvu s kesice, dodati u nju parmezan i promiješati.
2. Brokule očistiti, iskidati na cvjetove i kratko prokuhati u slanoj vodi.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i rasporediti po njoj cvjetove brokula. Zatim ih preliti toplom palentom (tako da debljina palente bude 1 cm), poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Kada se palenta stegne, okruglom modlom za krofne izvaditi krugove.
5. Mesnatu slaninu isjeći na štapiće i propržiti na malo ulja, potom je izvaditi i ostaviti na toplom.
6. Na masnoći od slanine ispeći prepeličja jaja.
7. Na svaki kolut palente staviti po jedno pečeno jaje i posuti s malo pržene slanine.

SAVJET PLUS:
Umjesto prepeličjih jaja, možete koristiti manja kokošja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept