Kćerke Baracka Obame na udaru javnosti zbog neprimjerenog oblačenja

by | 1 Decembra, 2014

Kćerke Baracka Obame, Sasha (13) i Malia (16) dobile su negativne kritike zbog svog izgleda i ponašanja na Dan zahvalnosti, kada su se s ocem pojavile na pomilovanju ćurke.

obama-kcerke-490x319

Sve je počelo kada je Elizabeth Lauten, šefica kancelarije za komunikacije kongresmena Stephena Finchera “prozvala” tinejdžerke putem Facebook.

Drage Sasha i Maila, shvatam da ste obje u tim groznim tinejdžerskim godinama, ali dio ste prve porodice pa pokušajte da pokažete malo stila. Ali s druge strane, ni majka ni otac nemaju poštovanja prema svojim pozicijama niti prema čitavoj naciji, pa pretpostavljam da vam prilično nedostaje dobrih uzora“, napisala je Elizabeth na Facebooku.

Nakon toga obrušila se na njihovu garderobu: “Ponašajte se kao da vam nešto znači da budete u Bijeloj kući. Odjevajte se kao da zaslužujete poštovanje, a ne mjesto u baru. I prestanite da pravite grimase za vrijeme javnih događaja koji se prenose na televiziji“.

Ubrzo nakon objave Elizabeth je sve izbrisala, ali bijesni komentar se već proširio internetom. Mnogi su komentarisali da tinejdžerke prevrću očima i da su generalno nezainteresovane, te tako sramote čak i oca, ali Lauten je otišla nekoliko koraka dalje.

Kad je vidjela šta je izazvala, Elizabeth je uputila izvinjenje: “Osudila sam ove dvije mlade dame na način na koji ja nikad ne bih željela da je mene neko osuđivao kao tinejdžerku. Jasno mi je koliko su moje riječi mogle nekoga da povrede“.

Nakon toga izbrisala je i tu objavu i zaključala svoj profil na Facebook.

Autor: Life Content
Foto: Twitter