Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Za puslice od bjelanaca umutite bjelanca mikserom. Sipajte kristal šećer i nastavite da miješate sve dok ne nastane pjena. Zatim u dva navrata dodajte šećer u prahu, rukom mješajući smjesu od bjelanaca. Dodajte gustin i promiješajte.
2. Smjesu od bjelanaca stavite u špric s glatkim vrhom. U veliku plitku posudu, prekrivenu papirom za pečenje, stavite dva kalupa za mafine, ali okrenuta naopako. Oko svakog kalupa sipajte smjesu od bjelanaca, od dolje prema gore u obliku spirale. Korpice od bjelanaca sušite na 80 stepeni najmanje dva sata.
3. Rastopite crnu čokoladu na pari. Četkicom nanesite tanak sloj čokolade po unutrašnjosti korpica.
4. Rastopite mliječnu čokoladu na pari. Rukom umutite pavlaku, neka ostane polu tečna. Sipajte mlaku mliječnu čokoladu i pažljivo miješajte. Korpice ispunite čokoladnim musom.
5. Korpice ukrasite kolutićima banane i kivija, kriškom manga i šljive.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen