
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za krem od maslaca:
Za dekoraciju:
Način pripreme:
1. Za pripremu tijesta u posudu stavite brašno, prašak za pecivo, jaja, pire od špinata (kratko obarite svjež špinat pa ga propasirajte ili upotrebite smrznuti špinat), med, maslinovo ulje i so. Mikserom miješajte dok tijesto ne postane glatko.
2. Papirnate korpice stavite u kalup za mafine. Smjesu sipajte u ¾ visine svakog kalupa. Na sredinu svakog mafina stavite komad mekog kozjeg sira. Mafine pecite 25 minuta na 180 stepeni.
3. Za krem od maslaca umutite maslac mikserom. Dodajte komad po komad mekog kozjeg sira (ako ima koru uklonite je, možete koristiti krem sir umjesto kozjeg) i nastavite da miješate. Začinite solju, crnim biberom i medom. Miješajte dok ne postane glatko. Krem sipajte u špric za dekoraciju.
4. Svaki kolačić ukrasite spiralom od krema. Pospite zapečenim pinjolama i stavite nekoliko listića majčine dušice. Na kraju kašičicom stavite malo meda, i na vrh komdić svj
ežeg kozjeg sira.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen