Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
– 500 g pileće jetrice
– 7 jaja
– 1 glavica luka
– 1 vezica peršina
– krušne mrvice po potrebi
– malo masti
– sol i papar po želji
Priprema:
1. Sitno nasjeckati luk i peršin, popirjati na malo ulja, a zatim ostaviti da se ohladi.
2. Tvrdo skuhati tri jajeta i narezati ih na kockice.
3. Nakon toga samljeti jetricu.
4. U dubljoj posudi pjenasto umutiti preostala jaja.
5. Dodati ispržen luk, kuhana jaja i jetricu. Posoliti i popapriti po želji. Sve dobro promiješati. Po potrebi dodati krušne mrvice kako bi smjesa bila srednje tvrda.
Finalni postupak:
1. Veći komad folije premazati mašću i staviti pola smjese.
2. Oblikovati u roladu i čvrsto uviti u foliju. Isti postupak ponoviti i s drugom polovinom smjese.
3. Rolade staviti u ključalu vodu i kuhati oko pola sata. Ostaviti da se ohlade, narezati po želji i poslužiti.
Izvor: Pošalji recept