Kako se spakovati za vikend putovanje i izgledati šik

by | 1 Maja, 2015

Većinu žena strefi pravi napad panike pred putovanje – pa makar išle negdje samo na vikend. Pakovanje je svima noćna mora, i vjerujemo da se većina vas prepoznaje u tome.

10986140_815970011824041_1620319719_n

Čak i ako se sjetite da ponesu apsolutno sve što je potrebno, na samom putovanju ćete vrlo vjerovatno doći do zaključka da izgledate potpuno bezveze. Vrlo je vjerovatno da će vam u vozu, avionu ili autobusu sve smetati. Šavovi će vas žuljati, farmerice će vam biti preuske, a u sred putovanja shvatićete da poliester nije baš bi najbolji izbor materijala.

Sada slijede savjeti kojih treba da se pridržavate.

– Nabavite sebi barem jednu lepršavu vrećastu haljinu, jer to je kao da ste se umotali u tanušno ćebence.

– Kada direktno poslije puta morate da idete na poslovni sastanak ili kakvi drugi formalni događaj, savjetujemo vam da se obučete u crno. Šire poslovne pantalone klasičan su, a udobni izbor, a crni sako i i obična majica uvijek izgedaju odlično.

Teksas tregerice uvijek su odličan izbor. Tako praktične i prigodne svim temperaturama.

– Ako nemate vremena da osmislite dobru kombinaciju, uvijek se možete osloniti na dobar mantil koji će zasijeniti sve ostalo.

– Niko ne izgleda zavodljivo poslije dugog puta tokom kojeg ćete najvjerovatnije spavati. Pa, pošto sigurno nećete imati vremena da sređujete frizuri prije izlaska iz vozila, povedite se primjerom poznatih zvijezda i stavite jednu dobru kapu ili šešir i sunčane naočare.

– Helanke i tunika definitivno su najbolji izbor i ostavljaju vam zaista puno mogućnosti.

Sako sašiven od sportskog materijala sada je vrlo česta pojava u buticima. Dajte mu šansu, jer u njemu će vam biti udobno, a izgledaćete elegantno. Uz njega bez problema možete nositi udobne farmerice i majicu sa printom.

Izvor: Life Content
Foto: instagram/garypeppergirl