Semifredo s jagodama

by | 14 Maja, 2015

Donosimo vam recept za odličan desertSemifredo s jagodama

semifredo-s-jagodama

Potrebno je:
– 8 jaja, 16 kašika šećera, 400 g jagoda, 800 g slatke pavlake, 800 g sira maskarpone.

Priprema:
– 8 bjelanjaka umitite sa 8 kašika šećera, pa dobijenu masu ulijte u dva ista okrugla kalupa i pecite sat vremena na 140 stepeni Celzijusovih.
– Za to vrijeme posebno umutite 8 žumanjaka sa 8 kašika šećera, a posebno slatku pavlaku.
– Spojte žumanjke sa slatkom pavlakom i dodajte maskarpone (stalno miješajte).
– Kada se napravi glatka masa, u nju ubacite sjeckane jagode.
– Nakon toga, na dno kalupa stavite jednu koru, potom masu od jagoda, pa odozgo drugu koru.
– Prije serviranja ostavite kolač da se hladi četiri sata.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić