Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci za četiri porcije:
Način pripreme:
1. Isjecite jabuke na kolutove. Nemojte ih ljuštiti.
2. Stavite ih u tiganj na malo maslaca i lagano ispecite s obje strane.
3. Izvadite ih u pleh pokriven papirom za pečenje. Pospite šećerom i zapecite u rerni dok se ne karamelizuju. Izvadite i ostavite da se ohlade.
4. Jednu koru premažite s malo istopljenog maslaca i presavijte. Zatim presavijte još nekoliko puta dok ne dobijete kvadrat iz koga možete isjeći krug malo većeg prečnika od kolutova jabuke. Tako ćete odjednom dobiti više krugova i nećete morati da se mučite da ih sječete jedan po jedan.
5. Parove krugova premažite tečnim maslacem i pospite šećerom u prahu i cimetom. Slijepite dva para kruga da biste dobili sloj od 4 lista. Stavite ih u pleh pokriven papirom za pečenje. Na njih stavite drugi list papira za pečenje. Prilikom pečenja listovi će se tako sačuvati od savijanja.
6. Ispecite kratko u toploj rerni i pazite da ne zagori. Potrebno je samo nekoliko minuta.
7. Pavlaku mutite s malo šećera u prahu, vanilin šečera i cimeta.
8. Poređajte sastojke smenjujući slojeve po želji – kora, jabuka, krem. Sami procijenite debljinu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen