Miso dresing za Cezar salatu: Savršen okus
Ovaj miso dresing za Cezar salatu dodaje bogat okus, uz jednostavnu pripremu i savršen balans začina. Idealno za ljubitelje punih ukusa Ako mislit...
Sastojci:
Za pesto sos:
Način pripreme:
1. Zapecite pinjole sa prstohvatom soli u tiganju dok ne promijene boju.
2. Isjecite krastavac na kockice. Paradajz takođe isjecite na kockice, ali tek nakon što odstranite unutrašnjost. Mladi luk isjecite na kolutiće.
3. Isjecite jednu zelenu i jednu crvenu svježu papriku na tanke trake, nakon što ih očistite od sjemenki. Druge dvije paprike ispecite. Isjecite i njih na trake.
4. U činiji pomiješajte paradajz, krastavce, listove zelene salate, svježe i pečene paprike, luk i listiće nane.
5. Za pesto sos u drvenoj posudi izdrobite pinjole, listiće bosiljka, oljušten čen bijelog luka i 1/3 fino izrendanog parmezana. Posolite i pobiberite. Dodajte maslinovo ulje.
6. Isjeckajte hleb na kockice i propržite ga u tiganju sa uljem oko četiri minuta, dok ne postane hrskav. Dodajte pesto sos u proprženi hleb i promiješajte.
7. Dodajte preprženi hleb sa pesto sosom u salatu. Odozgo narendajte ostatak parmezana.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen