Johnny Depp ima drugačiji stav o maltretiranju

by | 20 Septembra, 2015

Dok se većina roditelja trudi da smiri svoju djecu i nauči ih da se uzdignu iznad situacija, Johnny Depp se nikako ne slaže…

UK premiere of 'The Lone Ranger' at the Odeon, Leicester Square, London

Tokom promovisanja novog filma “Black Mass” novinari su željeli da saznaju koliko sličnosti ima između glumca i karaktera kojeg tumači Johnny Depp, pa su mu postavili nekoliko pitanja o maltretiranju i kako on o tome razgovara sa svojom djecom, a odgovor koji im je dao nikako nisu očekivali.

Naviknuti da većina roditelja, pa i poznatih ličnosti zastupa stav kako je najbolje ne reagovati na maltretiranje bilo kog tipa, uzdići se iznad cijele situacije i ignorisati je u potpunosti jer će vremenom na taj način i prestati, ostali su šokirani Deppovim odgovorom.

Naime, on im je rekao da je to potpuno pogrešan pristup i da je jedini način da se izborite sa osobom koja pokušava da vas maltretira jeste ako joj pokažete da je odabrala pogrešnu osobu.

“Sjećam se kad sam bio mali i imao oko šest godina ili tako nešto, postojao je jedan klipan u školi koji je pokušavao da me gnjavi i ja sam to rekao mojoj majci”, rekao je Depp.

Objasnio je da mu je majka dala jasne instrukcije šta treba da radi u takvim situacijama ukoliko se ikada ponove, ali da to nikako niije podrazumijevalo bilo kakav vid ignorisanja

“Dolazim iz veoma jake porodice koja često daje prednost starijim shvatanjima, a majka mi je rekla: “U redu, ovako stoje stvari. Sljedeći put kada neko pokuša da te fizički maltretira, čim te dotakne zgrabi nešto i zvekni ga nazad”, a ja sam odlučio da taj savjet uvijek praktikujem, pa to i radim”, rekao je Depp.

Iako je malo vjerovatno da popularni glumac i danas nailazi na maltretiranje, dodao je da se on uvijek sjeti majčinog savjeta kada su njegova djeca koja su u pubertetu, Lily-Rose i Jack, u pitanju, pa je dodao: “Ako bi neko pokušao da maltretira moje dijete i ako ga oni sami ne bi postavili na mjesto, ja bih”.

Izvor: Life Content
Foto: Gulliver/Splashnews