Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Juneći biftek očistiti od žilica, a potom pomoću noža u sredini napraviti udubljenje za punjenje.
2. Pileću džigericu očistiti od opne i žilica pa isjeći na kockice.
3. Crni luk i mesnatu slaninu takođe isjeći na kockice.
4. Riža obariti u slanoj vodi te ga procijediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
6. Potom dodati pileću džigericu i pržiti je dok ne omekša. Skloniti sa ringle pa dodati rižu, jaje, peršun i prezle. Začiniti po ukusu i dobro izmiješati.
7. Pripremljenom smjesom napuniti biftek te ga uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik.
8. U nauljenu tepsiju staviti biftek i preliti ga junećom supom. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
9. Biftek izvaditi a masnoću u kojoj se pekao procijediti. U sat od pečenja dodati razmućeni gustin sa malo vode i senf. Doliti 2 dl vode i kratko prokuhati da se dobije odgovarajuća gustina.
10. Pripremljenim umakom preliti biftek i poslužiti ga uz bareno povrće po želji.
Izvor: Dobra hrana