Ljubavna priča Davida Bowieja i Iman

by | 12 Januara, 2016

Bili su zajedno 25 godina, a među njima je postojala kosmička povezanost. Ipak, jednom prilikom je Iman izjavila da nikad nije bila zaljubljena u Davida Bowieja.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

“Zaljubila sam se u Davida Jonesa” – komentarisala je za Guardian 2014. godine, ukazujući na pravo ime rock legende koji je umro u 69. godini života nakon duge borbe s rakom.

“Bowie je samo persona”, objasnila je. “On je pjevač, zabavljač. David Jones je čovjek kojeg sam upoznala”.

Ipak, uspjeli su da žive i njeguju normalan život uprkos tome što su u mnogočemu bili pioniri u svojim branšama.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Prilikom posjete njihovom domu u New Yorku gdje su živjeli s kćerkicom Lexi, tada 5-godišnjakinjom, novinari iz časopisa People uvjerili su se kako žive pravi porodični život.

“Svako veče kuvam za svog supruga i vozim Lexi na časove muzike i plesa” – komentarisala je Iman, somalijsko-američko supermodel i vlasnica uspješne kozmetičke kompanije.

Za svoju vrijednu ženu, Bowie je rekao za People: “Ima nevjerovatnu sposobnost da ostavi posao u kancelariji i ženu kod kuće. Ali je mama 24/7”.

Iman, čije je puno ime Iman Mohamed Abdulmajid, nije uopšte tražila ljubav kad je upoznala svog supruga 1990. godine.

Dvije godine kasnije su se vjenčali na privatnoj ceremoniji u Švajcarskoj.

“Nisam bila spremna za vezu”, rekla ja za the Guardian. “Definitivno nisam željela da uđem u vezu sa nekim kao što je on”.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Međutim, privlačnost je bila trenutna i nesumnjiva. Par semica prije njihovog vjenčanja, Bowie je prokomentarisao za People o ljepoti svoje buduće supruge opisujući ju kao mješavinu Sophie Loren i Audrey Hepburn.

Iman je također bila očarana. Odala mu je priznanje tako što je tetovirala Bowie nož na desni članak. “Moj život je dobar”, rekla je za People.

Dvije decenije kasnije, 2010. godine, Iman je opisala svoju vezu kao sasvim kompatibilnu i strasnu kao nikad.

Izvor: mtv.rs/people.com