Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
2 češnja bijelog luka
800 g paradajz pelata
1 pakovanje meksičke mješavine povrća
4 kašičice čilija u prahu
6 malih ljutih papričica
4 kašičice meksičke mješavine začina
1 kašičica šećera
4 kašičice soli
ulje
Priprema:
1. U posudici izmiješati so, čili i meksičku mješavinu začina.
2. Sitno isjeckati crni i bijeli luk, pa ispržiti na ulju dok blago ne porumene.
3. Zatim dodati mljeveno meso, posuti začinima i dinstati uz povremeno miješanje dok ne promijeni boju.
4. Nakon toga dodati meksičku mješavinu povrća i dinstati još 10 minuta.
5. Isjeckati paradajz pelat, pa dodati i njegov sok. Umiješati šećer i sitno isjeckane ljute papričice, te kuvati 40 minuta uz povremeno miješanje.
Izvor: Pošalji recept