Fine bombice

by | 17 Januara, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade

60 g putera

75 g keksa

2 kašike suhog grožđa

malo ruma

kokos

kakao

Priprema:

1. Zagrijjte slatku pavlaku na umjerenoj temperaturi pa, kada provri, sklonite s ringle.

2. Ubacite čokoladu izlomljenu na kocke i puter, pa miješajte dok se ne otope.

3. Zatim dodajte izmrvljen keks i suvo grožđe prethodno natopljeno u malo ruma.

4. Dobro promiješajte kako bi se smjesa ujednačila, pa stavite u frižider da se stegne.

5. Nakon toga, kašičicom uzimajte smjesu pa dlanovima oblikujte kuglice.

6. Polovinu pripremljenih kuglica uvaljajte u kokos, a drugu polovinu u kakao.

7. Poredajte ih u papirne korpice i držite na hladnom do služenja.

Izvor: Pošalji recept