Ćuretina u kukuruznim pahuljicama

by | 29 Februara, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
600 g ćurećeg bijelog mesa
200 g kukuruznih pahuljica
3 jajeta, ulje
1/2 kašičice slatke mljevene paprike
200 g brašna
400 g šampinjona
50 g putera
600 g bijelog krompira
1 dl mlijeka, mješavina začina

Priprema:
1. Kukuruzne pahuljice krupnije samljeti u blenderu.
2. Ćureće bijelo meso isjeći na tanje šnicle, istanjiti ih tučkom i začiniti po ukusu.
3. Šnicle uvaljati u mješavinu brašna i mljevene paprike, zatim u umućena jaja i na kraju u kukuruzne pahuljice. Pržiti ih na vrelom ulju najprije sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
4. Šampinjone isjeći na četvrtine, pa propržiti na malo putera dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno oguliti krompir, isjeći ga na kolutove i obariti u slanoj vodi. Nakon toga ga procijediti i ispasirati, te sjediniti sa preostalim puterom, mlijekom i začinima po ukusu. Dobro izmiješati da ne bi ostale grudvice.
6. Pržene šnicle poslužiti uz pire krompir i grilovane gljive.

Izvor: Dobra hrana