Riješite svoje beauty probleme

by | 8 Marta, 2016

Vi ste se sigurno mnogo puta zapitale… “Da li kozmetičkim proizvodima ističe rok?” ili “Šta ja mogu da uradim ako sam kupila pogrešan ton pudera”?

make-up savjeti

Ova i mnoga druga pitanja svakodnevno zanimaju čitateljke. Opustite se, vrijeme je da zaboravite na greške, jer smo ispitivali grupu stručnjaka, svaki stručnjak je iz svoje oblasti, tako da nema sumnje u njihovim odgovorima. Vi ćete otkriti da ljepota nije tako teška kao što se čini, da mali gestovi mogu popraviti veliku katastrofu i da redosljed faktora u ovom slučaju, ne mijenja ishod.

Da li je bolje da operem lice toplom ili hladnom vodom?

“Postoji mit da hladna vode oživljava kožu i pomaže da se zatvore pore na licu. Ali to je laž, jer njihova veličina ne zavisi od temperature vode. Topla voda sprečava iritaciju kože i da se pojavi crvenilo”.

Da li je čokolada kriva za pojavu akni?

“Ne, akne se javljaju u detinjstvu ili u mladoj zrelosti i potpuno su normalan dio odrastanja i ne može se reći da nastaju usljed uzimanja određenih namirnica poput čokolade”.

Kako koristiti piling?

“Koristite ga jednom sedmično ako imate suhu kožu. Uvijek koristite kvalitetne namirnice ili gotove pilinge. Imajte na umu da ne treba da radite piling u oblastima kao što su vrat, grudi ili predio oko očiju”.

Braon, ne narandžasto – Kako mogu popraviti grešku sa kremom za samopotamnjivanje?

“Ispravićete male nesavršenosti ako trljate područje vatom natopljenom u limunovom soku, alkoholu ili acetonu. Ove tečnosti često djeluju kao rastvarači”.

Koliko puta mogu da ponavljam manikir, a da ne pokvarim nokte? Da li moram da napravim pauzu?

“Ako su nokti slabi snažno preporučujemo da ne koristite gelove i stalni manikir na noktima. Ali, ako su vaši nokti jaki i čvrsti manikir ponovite do tri puta (maksimum), a onda napravite pauzu od nekoliko mjeseci”.

tecni-puder-490x326

Kupila sam puder i boja mi ne odgovara. Imate li rješenja?

“Ako je to tamnija nijansa od vaše prirodne osnove, možete dodati nekoliko kapi korektora. Ako je svjetlija nijansa, pomiješajte sa kremom i koristite ga kao hajlajter. Takođe možete iskoristiti bazne smjese i kombinovati sa bronzerom”.

Šta treba da uradim kada je koža nakon pilinga, oštećena opekotinama od sunca?

“Primjenite hladne obloge, nježno isperite sapunicom da izbjegnete izvor zaraze. Ako nema plikova, koža može biti tretirana umirujućim proizvodima kao što je aloe vera”.

XXL trepavice – Da li ljepilo za trepavice može da ošteti prirodne trepavice?

“Nizak kvalitet proizvoda može dovesti do toga da se trepavice unište, pa čak i izgore od ljepila”.

Koliko često treba da promijenim svoj brijač?

“To varira u zavisnosti od vrste dlačica i učestalosti epilacije. Idealno je promijeniti kada primijetite da poslije brijanja koža nije tako glatka”.

Nadamo se da smo vam ovim odgovorima riješili neke vaše nedoumice, kada je riječ o kozmetičkim proizvodima ili greškama koje nastaju korištenjem istih.

Izvor: Ženski magazin