Kraljica Elizabeta: Možda bi trebalo da budemo zahvalni Diani

by | 9 Marta, 2016

Svi moji unuci su divni, a Harry i William mnogo toga duguju svojoj majci. Možda ipak, na tome, treba da joj zahvalimo – rekla je kraljica Elizabeta okupljenima u Vindzorskoj palati.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kraljica Elizabeta je godinama krivila Lady Di da je svojim ponašanjem monarhiju gotovo bacila na koljena.

S,ećam se da je kraljica Diani stalno govorila da se aktivira u društvu, a kada je Diana odlučila da se posveti oboljelima od AIDS­a, Elizabeta je poludjela od bijesa”, kaže Dianin bivši saradnik koji tvrdi da je princeza uvijek bila ispred svog vremena, dok je Elizabeta zapela u prošlosti.

Posebno joj je smetalo što se Diana družila s običnim narodom, zaposlenima u kuhinji u palati, zato što se obraćala medijima.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

“Ipak, dvadeset godina od njene smrti Elizabeta više ne smatra da je Diana neprilagođena i problematična, i da nije doprinijela porodici. Mnogi ne znaju da je Elizabeta prezirala Camillu zbog problema koje je prouzrokovala braku Diane i Charlesa. Uvijek se nadala da će se par pomiriti, ali je morala da stane na stranu sina koji je prestolonasljednik”, kažu iz kraljevske palate.

Elizabeti je javnost zamjerila što se nakon Dianine smrti nije vratila u London i što nije spustila zastavu na pola koplja.

Uvijek je bila takva, kao nekadašnje vladarke, iz prošlosti, ona nije nikada željela da pokaže emocije. Kad su teroristi IRA ubila njenog strica, Elizabeta ni tada nije otišla u London”, kažu saradnici kraljevske porodice.

Izvor: Hello magazin