Novi preokret u konturisanju lica će vas oduševiti!

by | 19 Marta, 2016

Uz pomoć poznatih ličnosti i društvenih mreža, konturisanje je postalo jedan od najvećih beauty trendova…

12519586_346443462192826_992671829_n

Foto: Instagram/kimkardashianwest

Ali, dok “teško” izvajana lica izgledaju odlično na slikama, blaži i suptilniji pristup suvereno vlada.

Konturisanje u 2016. godini znači vraćanje u nazad od onoga što smo do sada viđali. Ne samo da ćemo vidjeti sjaj, već ćemo se vratiti u osnovu konturisanja kako bi stvorili unutrašnji sjaj, što je i suština.

Ekstremno konturisanje uglavnom vodi do ogromnog uticaja, ali je novi preokret trenda definitivno više prirodniji. Umjesto dramatičnog sjenčenja i hajlajtovanja cijelog lica, eksperti preporučuju toniranje čitavog izgleda sa suptilnim linijama i fokusiranje na više strateški sjaj – što čitav make up čini prikladnim za odlazak na posao. Konturisanje je počelo da se vraća svojim korijenima i sada se sve vrti oko isticanja prirodnih crta lica. Ovakvo šminkanje predstavlja mekši i realističniji izgled.

Kako da “umekšate” vaše konturisanje

Šminkerka Loren Kosenza preporučuje zamjenu sumornih i čvrstih paleta za konturisanje za tečnu bazu. Suprotno od teških pudera za konturisanje, lagana formula tečne baze (podloge) se mnogo bolje i lakše miješaju, čineći vaš završni izgled izbalansiranim. Uzmite jednu svjetliju nijansu i jednu tamniju naspram vaše prirodne boje kože. Tamnu nijansu nanesite na ivice lica, a svjetliju za centar. Pomiješajte ove dvije nijanse tamo gdje se dodiruju i to je to! Toliko je lako, da ne možete zabrljati. Takođe možete iskoristiti i mat tečni bronzer i tečni hajlajter da biste definisali nos.

Nanesite dvije linije, po jednu sa svake strane nosa, sa mat bronzerom. Počnite tamo gdje se čeona kost susreće sa nosem, a zatim liniju povucite do kraja nosa – malo prije vrha. Pomiješajte, a zatim dodajte liniju sa hajlajterom na centru nosa.

Budućnost konturisanja

Kao dopuna trenda, brendovi kao što su “Estee Lauder” i “La Mer” izbacuju serume i kreme za konturisanje kako bi pomogli svim ženama da istaknu i definišu svoje konture lica. Pošto ne daju isti rezultat koji dobijate sa klasičnom šminkom, šminker poznatih ličnost Jamie Grinber kaže da ti proizvodi koži mogu dati veliko poboljšanje. “Proizvodi za podizanje lica su sjajni, ali su rezultati uglavnom privremeni,” kaže Grinberg. “Ja kažem da slobodno isprobate to, ako želite da vidite interesantno podizanje kože.”

Izvor: Life content