Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za fil I:
– 150 g šećera
– 100 ml vode
– 125 g margarina
– 100 g čokolade
– 250 g mljevenog keksa
– 50 g pečenih mljevenih lješnika
Za fil II:
– 200 g tvrdih mentol bombona
– 100 ml vode
– 125 g margarina
– 200 g mlijeka u prahu
– 3-4 kapi arome mentola
Za glazuru:
– 100 g bijele čokolade
– 40 g margarina
– 2-3 mentol bombone
Priprema:
Fil I:
1. U odgovarajuću posudu staviti šećer i vodu, pa kuhati dok ne provri. Dodati isječen margarin i čokoladu, a zatim miješati dok se otopi.
2. Skinuti s ringle, te umiješati mjeveni keks i lješnike. Dobro sjediniti i još toplu masu izliti u kalup veličine 20×25 cm obložen prozirnom folijom.
Fil II:
1. U šerpicu staviti mentol bombone i vodu, pa kuhati na tihoj vatri dok se bombone ne otope.
2. Isjeći margarin na kockice, dodati ih u šerpicu i miješati dok se masa ne sjedini.
3. Skloniti s ringle, sipati mlijeko u prahu, aromu mentola i sve sastojke dobro povezati.
4. Toplim filom preliti prethodni fil i ostaviti da se stegne i ohladi.
Glazura:
1. Rastopiti bijelu čokoladu s margarinom i preliti preko ohlađenog kolača.
2. Toplu glazuru posuti mljevenim mentol bombonama.
3. Ohlađen kolač sjeći na štangle i servirati.
IZVOR: TORTE I KOLAČI