Pileće šnicle u sataraš sosu

by | 20 Februara, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 manje crvene paprike
  • 2 paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 2 čena češnjaka
  • 6 dl pileće supe
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i isjeći na rebarca, paradajz i papriku na kocke, a češnjak što sitnije isjeckati.
2. Pileće bijelo meso isjeći na tanje šnicle i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni luk i češnjak.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati piletinu. Prekriti je prženim lukom, a zatim rasporediti papriku i paradajz.
5. Neutralnu pavlaku sjediniti sa pilećom supom i začiniti po ukusu pa preliti preko paprike i paradajza.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana