Vječna ljubav: 4 sigurna znaka da je muškarac vaš zauvijek

by | 26 Aprila, 2016

Ako želite da budete sigurne da vas parner nikad neće napustiti, obratite pažnju na stavke koje vam mogu pomoći vaš muškarac ostane kraj vas cijeli život…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Sretan brak njegovih roditelja

Prvi uzori u životu (a to su upravo roditelji) važan su faktor za kasnije ponašanje u vezama. Ako su kvalitetna komunikacija, emocionalna sigurnost, poštovanje i bliskost činili srž odnosa njegovih roditelja, bez sumnje će te iste vrijednosti i on željeti u svom životu.

Koje još stvari otkrivaju da će biti vaš zauvijek pogledajte na sljedećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Podržavate ga i poštujete

Čini se kako najčešće varaju upravo oni frajeri koji redovno slušaju prigovaranja svojih nježnijih polovina. Muškarcima je potrebno da se osjećaju korisno, željeno, cijenjeno, a kada ne uspijevaju sve to pronaći kod kuće, velika je vjerovatnost da će to potražiti negdje drugdje. Najdestruktivnija stvar za vezu koju žena može učiniti je potcijeniti muškarčev ego.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Dobar seks

Iako se priča o raznoraznim razlozima nevjera, činjenica je da je seks izuzetno bitan faktor u vezi i da brojne nevjere nastupaju upravo iz razloga što stvari u krevetu nisu zadovoljavajuće, da ne kažemo idealne. Možda žene češće varaju kada im nedostaje intimnosti i emocionalne podrške, ali frajeri bez sumnje češće varaju upravo kada seks zakaže. Partneri koji se obostrano trude seks održati zanimljivim i uzbudljivim iskustvom na dobrom su putu da nijedno od partnera ne dođe u iskušenje nevjere.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Kvalitetna komunikacija

Do njevere, između ostalog, dolazi i u onim situacijama kada je neko nezadovoljan nečim u svom životu, ali ne može o tome, iz bilo kojeg razloga, razgovarati sa svojim partnerom. Ni od koga se ne traži da bude pjesnička duša, savršeno vješta sa riječima, ali za zdravu komunikaciju, a time i vezu, nužno da oba partnera mogu izraziti svoje osjećaje, bili oni frustracija, bijes, tuga, sreća, nostalgija ili bilo šta drugo. Razgovarajte o svemu, sitnicama, ali i bitnim stvarima, svakodnevnim radostima i velikim životnim planovima, stvarima koje vas usrećuju, kao i onima koje vas brinu.

IZVOR: LIFE CONTENT