Kako izabrati idealan kupaći kostim u zavisnosti od vaše građe?

by | 16 Maja, 2016

Jednodijelni ili dvodijelni, kupaći koji je u trendu ili ipak onaj od prošle sezone?! To su samo neka od pitanja koja nas muče kada počnemo sa pripremama za ljeto.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pokušaćemo da vam pomognemo sa kratkim vodičem koji će vam pomoći da izaberete idealan kupaći kostim prema obliku vašeg tijela.

Naše savjete pronađite na sljedećim stranicama

https://www.instagram.com/p/BFcogAOrpe5/

Jabuka – kritična tačka stomak

Za ovu građu idealno rješenje su jednodijelni kupaći kostim s posebnim detaljima na području stomaka i od čvrstog materijala koji će istaknuti struk. Osim toga holivudski V-izrez detalj je koji će pažnju s trbuha usmjeriti na dekolte. Ukoliko birate isključivo dvodijelne kostime preporuka su gaćice s ukrasima poput mašnica ili metalnih detalja na bokovima koji će ih naglasiti.

https://www.instagram.com/p/BDlXWfqGlUS/

Kruška – naglašeni bokovi i zadnjica

S obzirom na to da bi ova građa tijela trebalo da skrene pažnju s bokova, preporuka su dvodijelni kostimi čiji je gornji dio efektan, što znači da ima ukrase poput volana ili nekog vrlo upečatljivog uzorka, dok bi gaćice trebalo da budu jednobojne. Izbiegavajte bokserice ili gaćice s volanima i sličnim detaljima koji dodatno ističu bokove.

https://www.instagram.com/p/BFeAuefqzU6/

Pješčani sat – naglašene obline

Ako su vam poprsje i bokovi približno iste širine, a struk znatno tanji, vaše tijelo ima oblik pješčanog sata, a to znači da možete sebi da priuštite gotovo svaki model i kroj kupaćeg kostima.

https://www.instagram.com/p/BFaYLuYG5C5/

Sportska građa – tijelo bez naglašenih oblina

Ukoliko u vam grudi, struk i bokovi približno jednakih mjera, vaše tijelo ima oblik pravougaonika, tačnije ono pripada obliku sportske građe. U odabiru kupaćeg kostima trebalo bi da birate one koji naglasak stavljaju na dekolte i noge. Na primjer, gornji dio koji je fino izrezan između grudi i koji se veže oko vrata, te donji dio s kaišićem ili pojasom koji će vam definisati struk. Odličan odabir su i jednodijelni kostimi s horizontalnim naborima ili prugama u predjelu stomaka.

IZVOR: ZADOVOLJNA.HR