
6 iznenađujućih načina korištenja laka za kosu u kućanstvu
Lak za kosu je možda osnovni proizvod u vašoj rutini ljepote, ali jeste li znali da je upotreba laka za kosu i tajno oružje za rj...
Često nam se događa da tek kupljenu ili pripremljenu zelenu salatu vrlo brzo nakon pohranjivanja bacamo jer ne znamo da spriječimo njeno propadanje uzrokovano truljenjem. U spašavanju salate, a i kućnog budžeta pomaže najjeftiniji trik.
Salatu i ostalo zeleno lisnato povrće najteže je očuvati od propadanja, jer čim osjetljivi listovi dođu u kontakt s vlagom dolazi do truljenja. Kako bi sačuvali višak salate svježim i do nedjelju dana potrebno ju je nakon čišćenja i pranja staviti u čistu posudu i na sam vrh salate staviti papirni ubrus i tek onda prekriti plastičnom folijom. Ubrus će upiti višak vlage i listove očuvati hrskavima i svježima.
Savjet: Slatu je uvijek potrebno barem malo ostaviti vlažnom prije stavljanja u frižider, a trik s papirnim ubrusom možete primjeniti i na ostalom lisnatom zelenom povrću.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: freedigitalphotos.net