![Najprljavija mjesta u kući na koja zaboravljate](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1179762395-600x470.jpg)
Najprljavija mjesta u kući na koja zaboravljate
Kada pomislimo na prljavštinu u domu, najčešće nam padaju na pamet kuhinja ili WC, ali to nisu uvijek najprljavija mjesta...
Često nam se događa da tek kupljenu ili pripremljenu zelenu salatu vrlo brzo nakon pohranjivanja bacamo jer ne znamo da spriječimo njeno propadanje uzrokovano truljenjem. U spašavanju salate, a i kućnog budžeta pomaže najjeftiniji trik.
Salatu i ostalo zeleno lisnato povrće najteže je očuvati od propadanja, jer čim osjetljivi listovi dođu u kontakt s vlagom dolazi do truljenja. Kako bi sačuvali višak salate svježim i do nedjelju dana potrebno ju je nakon čišćenja i pranja staviti u čistu posudu i na sam vrh salate staviti papirni ubrus i tek onda prekriti plastičnom folijom. Ubrus će upiti višak vlage i listove očuvati hrskavima i svježima.
Savjet: Slatu je uvijek potrebno barem malo ostaviti vlažnom prije stavljanja u frižider, a trik s papirnim ubrusom možete primjeniti i na ostalom lisnatom zelenom povrću.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: freedigitalphotos.net