Kućanske čarolije: Isprobajte ovaj trik za uvijek blistavu mikrovalnu

by | 1 Marta, 2021

Ako imate mikrovalnu pećnicu onda vam sigurno neće biti na odmet i ovaj jednostavni trik za njeno čišćenje. 

Čišćenje mikrovalne pećnice nesumnjivo je kućanski posao u kojem mnogi baš i ne uživaju. Izgorena hrana, poprskani umak i proliveni ostaci obroka mogu kontaminirati i jako uprljati mikrovalnu pećnicu. Ali ne brinite, komplicirano čišćenje mikrovalne pećnice prošlost je zbog ovog jednostavnog trika. Čišćenje mikrovalne pećnice parom lako je izvesti, ne oduzima puno vremena i ne košta gotovo ništa.

Za ovaj trik trebat će vam:

  • 1 limun
  • 1 posuda za mikrovalnu pećnicu
  • suhi peškir
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 šoljica (236 ml) vode

Započnite tako što ćete zdjelu napuniti vodom i dodati sirće. Iscijedite i limun pa dodajte sok u posudu s vodom. Stavite nepokrivenu posudu u mikrovalnu pećnicu i zatvorite vrata pećnice. Mikrovalnu pećnicu stavite na veliku snagu tri minute ili dok tekućina ne proključa.

Ako je vaša mikrovalna pećnica stvarno prljava i imate tvrdoglave mrlje koje neće tako lako otići, ostavite posudu duže vremena. Nakon što se tajmer isključi i nakon što voda proključa, ostavite vodu u mikrovalnoj pećnici dodatnih pet minuta. To osigurava da para može i dalje raditi, razgrađujući nečistoću.

Svrha pare je u moći otpuštanja tvrdoglavih čestica hrane, a sirćetom ćete se riješiti neugodnih mirisa. Nakon toga obrišite unutrašnjost mikrovalne, počevši od vrha prema bočnim stranicama. Kada otvorite mikrovalnu, budite oprezni s posudom jer će biti vrlo vruća.

I ne zaboravite očistiti i vrata, jer se ovaj korak često može preskočiti. Obrišite ih peškirom. Umočite dio peškira u vodu s limunom i ribajte dok se tvrdoglave mrlje ne uklone. Krpom ili spužvom obrišite unutrašnjost mikrovalne pećnice i riješite se viška vlage. Prljavština bi se trebala uklanjati brzo i lako, ne ostavljajući vam ništa osim blistavo čiste mikrovalne pećnice, dok će joj limun dati lijep miris, piše Express.

24sata.hr

AndreyPopov/Getty Images via Guliver