Naučite da pravite “staklenu” glazuru za deserte

by | 27 Maja, 2019

Deserti sa sjajem koji naprosto očaravaju i u kojim možete da se ogledate izgledaju kao da su napravljeni samo za prezentaciju u izlogu, ali zašto ne biste naučili da pravite jedno takvo čudo u svojoj kuhinji, za svoju porodicu?

Olga je ruski poslastičar koji pravi ove slatke dezerte i poznatija je pod imenom na Instagramu @olganoskovaa, na kojem postavlja slike svojih remek-djela. Među slikama se mogu pronaći torte, krofne, kolači i mnogo drugih poslastica i možemo reći da njihov izgled predstavlja najljepše napravljene poslastice na svijetu. U jednu ruku ćete poželjeti da pojedete sve te slatkiše, dok ćete u drugom biti ljuti na sebe, jer ne znate da ih napravite.

https://www.instagram.com/p/BX5lbm7Fzd6/

E pa, došlo je vrijeme da i vi naučite da pravite ove savršene glazure, saznajte kako!

Sastojci:

20 g želatina
120ml vode
300 g glukoze
300 g šećera
150 ml vode
200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
300 g čokolade (bijele, crne, mliječne ili kombinovane)
boja za hranu

Priprema:

Stavite želatin u vodu i sačekajte da naraste. Prouhajte glukozu, šećer i vodu, sklonite smjesu sa ringle, pa dodajte želatin! Dodajte kondenzovano mlijeko. Prelijte preko čokolade i putera da biste se riješili mehurića (koristite temperaturu od 35 stepeni).

Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte.

Kako biste dobili efekat mermera, koristite više boja za hranu.

Izvor: Ženski magazin