6 stvari koje ne biste smjeli čistiti sodom bikarbonom
Soda bikarbona je odlična za mnoge stvari, ali nije pogodna za sve površine. Saznajte koje stvari ne biste smjeli čistiti sodom bikarbonom Soda bi...
Vrijeme je roštiljada i uvijek su nam dobrodošli savjeti za dobar roštilj, pa tako i ovaj od poznatog američkog kuhara koji pljeskavice priprema sa, ni manje ni više, nego ledom.
Američki chef Graham Elliott otkrio je način kako pripremiti pljeskavice na roštilju, da ne izgube sočnost, a budu pune okusa. Neki ih zalijevaju pivom tokom pečenja, no čini se da postoji bolji način – stavljanje kockice leda na svaku pljeskavicu.
– Napravite pljeskavice, a zatim stavite malu kocku leda u svaku i tek onda roštiljajte. Tako će ostati vlažna jer će se led topiti polako i sačuvati je od isušivanja – rekao je chef Elliott i dodao kako smatra da je to ujedno i odličan način da meso dobije fini okus roštilja, samo treba pustiti sokove da odrade svoj posao, a prenosi ozzyman.com.
Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images