Medaljoni od soma

by | 16 Augusta, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 800 g fileta soma
– 4 krompira
– nekoliko grančica ruzmarina
– 200 g listova slanine
– 1 limun
– 0,5 dl maslinovog ulja
– mješavina začina
– so, biber

Priprema:
1. Filete soma isjeći na komade dužine 6 cm, potom ih poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Krompir oljuštiti i skuhati u posoljenoj vodi. Ostaviti da se ohladi, pa ga uzdužno isjeći na deblje kolutove.
3. Preko fileta soma staviti kolutove krompira, odozgo poslagati grančice ruzmarina, uviti u listove slanine i pričvrstiti čačakalicama.
4. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, nauljiti i u nju poslagati medaljone od soma. Medaljone peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok slanina ne porumeni.

Savjet plus: Pečene medaljone možete poslužiti uz pomfrit.

IZVOR: POŠALJI RECEPT