
Dijeta za lijepu kožu: Kako ishrana utječe na zdravlje vaše kože
Kada je u pitanju postizanje savršenog tena, dijeta za lijepu kožu zapravo znači da ste ono što jedete. Održavanje dosljedne rutine njege kože koj...
Dijeta bazirana na režimu ishrane francuske kraljice, dozvoljava unos slatkiša, ali uz obavezan pravilan raspored hrane i laganu večeru.
Kraljica nije odolijevala raskošnim poslasticama, prepuštala se pravim gurmalucima i uživala u gastronomski specijalitetima kao što i dolikuje njenom statusu. Pa kako je onda moguće da je imala obim struka od svega 58 santimetara, zbog čega, kako se navodi u nekim istorijskim izvorima, nije bilo potrebno da nosi korsete ispod veoma uzanih haljina?
Naime, ispostavilo se da je tajna vitkog struka u pravilnom rasporedu obroka, gdje je za doručak obavezna određena količina poslastica, a za večeru se služi samo lagani obrok.
Režim ishrane francuske kraljice odražava takozvani “francuski paradoks”, gdje se jede kalorična hrana, a ipak se održava vitka linija, samim tim i izbjegavaju srčani problemi.
Doručak Marije Antoanete se sastojao od peciva s kafom ili toplom čokoladom, za predjelo je jela paštete, ostrige i jastoga, a za ručak gulaš od zeca, lososa, školjke. Preko dana je užinala makarone sa sirom i povrće u pikantnom sosu.
Zato se prepustite kraljevskoj gozbi – sladak doručak, ručak po vašem izboru i lagana večera prije 20 časova, i nećete iamti problema u održavanju vitke linije.
Izvor: elle.rs