Polifenoli: Moćni saveznici zdravlja i vitalnosti
Polifenoli su snažni antioksidansi koji štite zdravlje, usporavaju starenje, jačaju imunitet i pomažu u prevenciji hroničnih bolesti Polifenoli se...
DRŽITE DIJETU DVA DANA U SEDMICI, A PREOSTALIH PET JEDITE NORMALNO, ALI UMJERENO”, PORUČUJU AUTORI BESTSELERA DVODNEVNA DIJETA. DA LI JE FORMULA 5:2 ZAISTA USPJEŠNA AKO ŽELITE DA SMRŠATE I NA KOJIM PRINCIPIMA ZAPRAVO FUNKCIONIŠE OVAJ TRENUTNO VEOMA POPULARNI REŽIM ISHRANE?
VIŠE O OVOME PROČITAJTE U MARTOVSKOM IZDANJU MAGAZINA LJEPOTA&ZDRAVLJE, A DO TADA SE ZADOVOLJITE SA OVA TRI „RESTRIKTIVNA“ RECEPTA…
Japanska miso supa sa šitake gljivama
Sastojci:
Priprema:
1. Stavite vodu da prokuha pa dodajte morske alge. Ostavite da se krčka barem 5 minuta. (Alge možete i samo potopiti u šolji u malo hladne vode i ostaviti desetak minuta da otpuste, pa s tom vodom prebaciti u šerpu).
2. Smanjite temperaturu i dodajte ostale sastojke. Ako kuhate još povrća, ostavite prvo da se skuha (15 do 20 minuta) s prethodno potopljenim algama, pa miso pastu dodajte na kraju. Voda ne bi trebalo da kuha jer će miso tako izgubiti ukus. Dovoljno je odvojeno promiješati miso pastu s malo vode dok se ne rastvori, pa dodati u supu. 3. Promiješajte i ostavite kratko na najnižoj temperaturi, ali pazite da voda ne proključa. Skinite sa šporeta, pospite isjeckanim peršunom i služite toplo.
Jogurt s voćem i kukuruznim pahuljicama
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
1. Iscijedite sok narandže, naribajte koricu limete, dodajte grožđice i ostavite da se marinira jedan sat.
2. Dodajte jogurt te pomiješajte sa sokom od narandže i grožđicama.
3. Na dno posude stavite pahuljice, preko njih jogurt, potom jagode prerezane napola i borovicu. Dolijte ostatke jogurta, ukrasite voćem i posipajte ostatkom pahuljica.
Piletina s rukolom
Sastojci:
Priprema:
1. Rukolu i isjeckane listove zelene salate staviti u zdjelu. Dodati isječen cherry paradajz i papriku. Posoliti, preliti sokom od limuna i maslinovim uljem.
Piletinu začiniti i grilovati, a zatim isjeći na trake. Salatu servirati na tanjir, dodati pileće meso te preliti mješavinom kiselog vrhnja i isjeckanog kopra.