![Kako unijeti dovoljno proteina u danu?](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2025/01/GettyImages-2074893110-600x443.jpg)
Kako unijeti dovoljno proteina u danu?
Niste sigurni kako unijeti dovoljno proteina? Pitate se možete li konzumirati previše? Nutricionista za sportsku prehranu, Andrew Shepherd, odgova...
Gošća rubrike Kako se hranim je Maja Gojić, food blogerica, koja ima više od 35.000 pratilaca/pratiteljki!
Majin Instagram profil nastao je kao želja za razmjenom savjeta, recepata i iskustava u kuhinji… To je carstvo lijepih fotki ukusnih slanih i slatkih jela…
View this post on Instagram
Food blog Mirisi iz Majine kuhinje pokrenula je prije deset mjeseci, a osim razmjene finih recepata želja joj je i da motiviše žene da se oprobaju u kuhinji.
“Smatram da se danas od hrane pravi naučna fantastika, a to sigurno demotiviše neke žene da se oprobaju u kuhanju”, kaže Maja. Zato su njeni recepti detaljni, ali jednostavni. I zbog toga, kako kaže, svako može da kuha zajedno s njom!
Čini se da je ishrana danas “in” tema: recepti, savjeti… stižu sa svih strana…
Hrana je nešto bez čega ne možemo. Ona je uvijek “in” jer njena popularnost nije prolazna i trenutna, svima nam je neophodna. Ljudi su to shvatili i uz pomoć društvenih mreža sve to postavili na jedan viši nivo. Takođe, sve je manje slobodnog vremena i traži se bilo koji savjet koji će olakšati i ubrzati proces kuhanja, a internet i društvene mreže su najbolje mjesto za tu potragu.
Vodite li računa o kalorijskoj / nutritivnoj vrijednosti hrane koju spremate?
Trudim se da balansiram i da je ishrana raznovrsna. Imam dvoje male djece pa mi je posebno bitno da je u ishrani zastupljeno dosta voća i povrća, kvalitetnih ugljenih hidrata, ribe i mesa.
Recept koji je na vašem Instagramu “najvoljeniji”?
Na mom profilu ima mnogo jesenjih recepata, a jedan od omiljenih je Krempita s višnjama bez bijelog šećera sa grizom i medom.
View this post on Instagram
Razgovarao: Siniša Vujanović
Cijeli intervju pročitajte u štampanom izdanju Ljepote&Zdravlja
Mihaela Ninić