
Život u ravnoteži: Dunja Dimitrijević otkriva više o veganskoj ishrani i njenim benefitima
Dunja Dimitrijević za Ljepotu & Zdravlje otkriva više o veganskoj ishrani i kako ona doprinosi zdravlju, energiji i ravnoteži u svakodnevnom ži...
Gošća rubrike Kako se hranim je Maja Gojić, food blogerica, koja ima više od 35.000 pratilaca/pratiteljki!
Majin Instagram profil nastao je kao želja za razmjenom savjeta, recepata i iskustava u kuhinji… To je carstvo lijepih fotki ukusnih slanih i slatkih jela…
View this post on Instagram
Food blog Mirisi iz Majine kuhinje pokrenula je prije deset mjeseci, a osim razmjene finih recepata želja joj je i da motiviše žene da se oprobaju u kuhinji.
“Smatram da se danas od hrane pravi naučna fantastika, a to sigurno demotiviše neke žene da se oprobaju u kuhanju”, kaže Maja. Zato su njeni recepti detaljni, ali jednostavni. I zbog toga, kako kaže, svako može da kuha zajedno s njom!
Čini se da je ishrana danas “in” tema: recepti, savjeti… stižu sa svih strana…
Hrana je nešto bez čega ne možemo. Ona je uvijek “in” jer njena popularnost nije prolazna i trenutna, svima nam je neophodna. Ljudi su to shvatili i uz pomoć društvenih mreža sve to postavili na jedan viši nivo. Takođe, sve je manje slobodnog vremena i traži se bilo koji savjet koji će olakšati i ubrzati proces kuhanja, a internet i društvene mreže su najbolje mjesto za tu potragu.
Vodite li računa o kalorijskoj / nutritivnoj vrijednosti hrane koju spremate?
Trudim se da balansiram i da je ishrana raznovrsna. Imam dvoje male djece pa mi je posebno bitno da je u ishrani zastupljeno dosta voća i povrća, kvalitetnih ugljenih hidrata, ribe i mesa.
Recept koji je na vašem Instagramu “najvoljeniji”?
Na mom profilu ima mnogo jesenjih recepata, a jedan od omiljenih je Krempita s višnjama bez bijelog šećera sa grizom i medom.
View this post on Instagram
Razgovarao: Siniša Vujanović
Cijeli intervju pročitajte u štampanom izdanju Ljepote&Zdravlja
Mihaela Ninić