
Najbolji načini za konzumiranje sirovih šparoga – i kada ih je bolje skuhati
Mnoge vrste povrća su ukusne bilo u sirovom ili kuhanom obliku mrkva, špinat, paradajz, paprika... samo su neki od primjera. Šta ...
Ako želite da se na prirodan način riješite viška kilograma, probajte s napitkom koji ubrzava metabolizam, obračunava se sa štetnim mastima i eliminiše toksine. Pravi se jednostavno, a namirnice koje ga čine možete da pronađete na svakoj pijaci.
Sok od paradajza pomiješajte sa decilitrom iscjeđenog limuna, kašičicom izrendanog đumbira i jednom ljutom papričicom. Izmiksajte sve sastojke i dobili ste zdravi napitak u koji ćete na kraju dodati dvije stabljike celera.
Da biste uživali u ovom soku, poslužite ga u staklenim čašama i pijte tri puta dnevno između obroka. Obavezno ga držite u frižideru, da se ne bi pokvario.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock