Šta jesti kada zahladi: Hrana koja štiti tijelo zimi
Zimski mjeseci donose mnoge izazove za tijelo. Otkrijte šta jesti kada zahladi u svrhu zaštite kože, kose i imuniteta od hladnoće i grijanja Znanj...
Najnovije američko istraživanje otkrilo je da nas u uvođenju zdrave i uravnotežene ishrane najviše ometa posao, odnosno da zbog obaveza na radnom mjestu ne možemo da stignemo da pripremimo i jedemo zdrave obroke.
Preko 50 odsto ljudi priznalo je da su previše zaposleni da bi pripremali i konzumirali zdrave obroke, pa da se iz tih razloga odlučuju za kaloričniju i nezdravu brzu hranu.
Poznato je da nas suvremeni način života primorava da smo uvijek u žurbi, pa se ishrana zaposlenih u najvećoj mjeri zasniva na sendvičima i pekarskim proizvodima, koje jedu za radnim stolom, usput obavljajući druge poslove.
Previše obaveza uzrokuje i da ljudi sve češće preskaču doručak ili ga spajaju sa ručkom, što čini trećina ljudi, a šokantan je i podatak da čak petina njih preskače i ručak i doručak. Zbog toga često posežu za nezdravim grickalicama, a kada dođu kući jedu mnogo više nego što im je potrebno.
Više od 16 odsto ljudi redovno večera posle osam sati uvečer a nutricionisti upozoravaju da takvi obroci ometaju dobar san.