Najbolji izvori hidratacije prema nutricionistima
Održavanje hidratacije ključno je za zdravlje, ali ponekad se može činiti kao izazov, naročito ako ne volite piti običnu vodu. Dobra vijest je da ...
Najnovije američko istraživanje otkrilo je da nas u uvođenju zdrave i uravnotežene ishrane najviše ometa posao, odnosno da zbog obaveza na radnom mjestu ne možemo da stignemo da pripremimo i jedemo zdrave obroke.
Preko 50 odsto ljudi priznalo je da su previše zaposleni da bi pripremali i konzumirali zdrave obroke, pa da se iz tih razloga odlučuju za kaloričniju i nezdravu brzu hranu.
Poznato je da nas suvremeni način života primorava da smo uvijek u žurbi, pa se ishrana zaposlenih u najvećoj mjeri zasniva na sendvičima i pekarskim proizvodima, koje jedu za radnim stolom, usput obavljajući druge poslove.
Previše obaveza uzrokuje i da ljudi sve češće preskaču doručak ili ga spajaju sa ručkom, što čini trećina ljudi, a šokantan je i podatak da čak petina njih preskače i ručak i doručak. Zbog toga često posežu za nezdravim grickalicama, a kada dođu kući jedu mnogo više nego što im je potrebno.
Više od 16 odsto ljudi redovno večera posle osam sati uvečer a nutricionisti upozoravaju da takvi obroci ometaju dobar san.