Kako napraviti napuljsku pizzu: Jednostavno i ukusno
Otkrijte kako napraviti napuljsku pizzu i njene tajne: tanko tijesto, svježa mozzarella i paradajz sos. Jednostavan recept za autentični italijansk...
Sastojci:
4 čena bijelog luka
1/2 kašičice soli
2 kašičice sirćeta ili limunovog soka
120 ml maslinovog ulja
1-2 kašičice vode
Priprema:
Bijeli luk očistiti i grubo iseckati. U avanu izgnječiti bijeli luk sa solju, tako da se dobije gusta pasta. Dodati sirće (sok od limuna), promiješati, a zatim, u tankom mlazu i postepeno, dodavati maslinovo ulje uz neprekidno miješanje i gnječenje tučkom. Ukoliko je smesa previše gusta za vaš ukus dodati malo vode i razrijediti je.
Servirati kao prilog uz meso i ribu.
Savjet: Pripremljen umak najbolje je iskoristiti odmah nakon pripreme, ali može se konzumirati do 24 sata od momenta pripreme.
Foto: Guliver/Getty Images