Recept za bavarsko pecivo: Pecivo sa savršenim okusom
Donosimo vam recept za bavarsko pecivo s hrskavom koricom i mekanom unutrašnjošću, idealno za uživanje kao ukusna užina na okupljanjima Bavarsko p...
Sastojci:
3 i 1⁄2 kg zelenog paradajza
2 crvena luka
2 čena bijelog luk
paprika
čili papričica
1 i 1⁄2 jabuka
1⁄2 kašičice đumbira u prahu
kašika šećera
1⁄2 kašike soli
sok 1⁄2 limuna
prstohvat majčine dušice i ruzmarina
Priprema:
Zelenom paradajzu ogulite kožicu, izrežite na manje komade te dodajte sitno sjeckanu jabuku, papriku, luk, bijeli luk i druge sastojke.
Stavite ih u većoj posudi na šporet, pa kad zavrije, kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne do gustoće džema. Izlijte ga u manje sterilizovane teglice, zatvorite i ostavite na hladnom mjestu.
Izvor: 24sata.hr