Anđeoska krila iz Liona by 24Kitchen

by | 26 Marta, 2013

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 5 g šećera
  • 1/2 pakovanja suhog kvasca
  • 45 ml vde
  • 1 prstohvat soli
  • 3 jajeta
  • 50 g maslaca
  • ulje za prženje

Priprema:

1. Umijestite tijesto pomoću miksera. Prvo promiješajte brašno, kvasac, šećer i vodu. Nakon toga dodajte jaja i nastavite da miješate. Na kraju dodajte maslac i posolite. Čim tijesto postane glatko, uvijte ga u providnu foliju i ostavite ga u frižideru najmanje dva sata. Možete ga zamijesiti uveče i ostaviti preko noći u frižideru.
2. Razvucite tijesto tanko u približno pravougaoni oblik. Isecite tijesto na dva dijela, po horizontali. Nakon toga isjecite ga na jednake trake, približno 3 cm široke.
3. Zagrijte na 180 stepeni veliku količinu ulja u šerpi. Puštajte po nekoliko traka u njega i pržite po tri minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju zlatnu boju.
4. Ređajte ih preko ubrusa kako bi se ocijedile. Nakon toga ih poređajte u činiju i oblino ih pospite šećerom u prahu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen