![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Ovakav slatkiš baš rijetko jedete.
Foto: Screenshot
Banana je voćka koja se slaže sa mnogim kremovima ili šlagom, ali da li ste je konzumirali u kombinaciji sa džemom?
Uvrstite ovaj recept u “must” jer ćete svoje goste jednostavno “kupiti” njegovim ukusom.
Sastojci:
– 3 veće banane
– 1 šolja džema po ukusu
– 2 šolje brašna
– 4 jaja
– 2 šolje prezli
– ulje za prženje
– šećer
– cimet
Način pripreme pogledajte na narednoj strani…
Guliver/Getty Images
Priprema:
Banane isjeći na željenu veličinu. Zatim, potrebno ih je izdubiti, pa onda napuniti džemom po ukusu. Nakon toga, ostavite ih u frižideru dva sata.
S druge strane pripremite ulje u dubokom sudu, brašno, prezle i jaja za pohovanje. Parče po parče banane stavljajte najprije u brašno, zatim u jaja, pa u prezlu, a onda sve zajedno u ulje.
Pržite ih dok ne porumene.
Pažljivo ih vadite špatulicom i valjajte u šećer pomiješan sa cimetom. Posložite ih u tanjir, a onda prelijte sladoledom.
Samo ćemo reći – preukusno! Prijatno!