Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
125 g lisnatog tijesta
5 banana
50 g smeđeg šećera
1 jaje (žumance)
1 kašika vode
čokoladni toping
orasi
Priprema:
1. Lisnato tijesto rastanjiti na debljinu od 0.5 cm pa isjeći na pet tračica.
2. Svaku bananu posuti šećerom (ili medom) pa tračice tijesta omotati oko banane.
3. Pripremljeno tijesto položiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati umućenim žumancetom sa malo vode i peći u ugrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
4. Pecivo izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi.
5. Preliti topingom i posuti orasima pa poslužiti.
IZVOR: POŠALJI RECEPT