Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Bez grižne savjesti i prepun B vitamina, ovaj će vas sladoled osvježiti, a i napuniti energijom. U slast!
Sastojci:
4 smrznute banane (ogulite i nasjeckajte ih na komade, zamrznite preko noći)
2 suhe urme
1 kašika maca praha (nije obavezno)
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 kašičica bademovog maslaca
60 ml bademovog mlijeka
2 kašike kakaa
2 kašike javorovog sirupa
Priprema:
Napravite kakao umak – dobro izmiješajte kakao prah i javorov sirup i ostavite sa strane. Sve ostale sastojke izmiksajte u blenderu (oko 20 sekundi). Zatim ga zaustavite i sakupite sastojke koji se nalaze uz rub te ga ponovno uključite.
Ponavljajte postupak dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Ako želite, dobijenu smjesu stavite sada na kratko u zamrzivač kako bi ona bila nešto kruća.
Jednom gotovu, smjesu sladoleda prelijte umakom od kakaa i dodajte malo bademovog maslaca za ukras. Po želji dodatno ukrasite kokosovim pahuljicama, bobičastim voćem ili nekom drugom namirnicom.
Izvor: miss7zdrava.24sata.hr Foto: Pexels