Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
100 ml mlijeka
30 ml vrhnja za šlag
1 jaje
1 velika banana
2 velike kašike kokosovog brašna
topljena tamna čokolada
pistacije
Postupak:
U blenderu izmiksajte bananu s malo mlijeka, da bi dobili glatku smjesu.
Ulijte ostatak mlijeka i vrhnja u posudu i na laganoj vatri polako zagrijte.
Uz stalno miješanje, dodajte kokosovo brašno. Kada se kokos potpuno stopio s mlijekom, dodajte smjesu od banane i nastavite miješati.
Na kraju, dodajte i jedno jaje u smjesu, te miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne poput kaše.
Servirajte u zdjelice, prelijte topljenom čokoladom i pistacijama.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Laura Roman