Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
4 jaja
120 g šećera
120 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
100 ml ulja
2 žlice kakaa (prosijanog)
nekoliko kašike marmelade od kajsija
150 g kokos brašna
Priprema:
Jaja i šećer istucite u pjenastu smjesu, dodajte ulje i na kraju suhe sastojke. Pecite u papirom obloženom limu na 170 Celzijusovih stepeni 20-30 minuta. Ohlađeni biskvit razmrvite, dodajte toliko marmelade od kajsija da ga poveže i ruma po želji te brašno od kokosa (ne previše da ne budu presuhe). Pravite kuglice koje dodatno uvaljajte u brašno od kokosa.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images