Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti stoni margarin, šećer, vanil-šećer, med i jaja.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo, cimet i kakao.
3. Mješavinu suhih sastojaka postepeno dodavati u smjesu od stonog margarina mijeseći rukama dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Umješeno tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, a zatim odgovarajućim modlama izvaditi željene oblike.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 15 min.
6. Posebno na pari otopiti čokoladu sa stonim margarinom. Otopljenom čokoladom premazati pečene medenjake i posuti ih roza bombonicama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept