
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
ulje ili maslac za podmazivanje
1 brownies mješavina za tijesto ili ako imate vremena klikni i napravite svoju: ¾ šolje (75 g) integralnog brašna, ½ kašičice praška za pecivo, ¼ kašičice soli, ½ šolje sirovog kakaa, 1 kašičica cimeta, ½ kašičice muškatnog oraščića, 2 jaja, 6 kašika meda, 2 kašike kokosovog ulja, otopljenog i rashlađenog, ½ šolje (120 g) grčkog jogurta, 2 kašike mlijeka
500 ml pirea od bundeve
Priprema:
Rernu zagrijte na 180°.
Posudu za pečenje (za navedeni recept korištena je posuda 20x20cm) nauljite ili premažite maslacem. U zdjeli pomiješajte smjesu za brownies i pire od bundeve. Dobijenu smjesu izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i poravnajte špatulom.
Pecite sve dok na čačkalici koju ubodete u sredinu smjese, ne ostane samo nekoliko vlažnih mrvica. Otprilike 25 do 28 minuta. Ostavite da se malo ohlade i uživajte u okusima jeseni!
Izvor: miss7zdrava.24sata.hr