
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sezona praznika je pred nama, a ukoliko nemate mnogo slobodnog vremena za razne praznične kulinarske đakonije, oduševiće vas ovaj jednostavan recept za vašu omiljenu poslasticu. Vjerovali ili ne, ali čokoladnu tortu možete napraviti od samo dva sastojka. U nastavku pogledajte kako…
Sastojci:
– 3 jaja
– 165 grama čokolade sa stevijom – mliječna ili tamna
Priprema:
– Razdvojiti bjelanjke i žumanjke, a zatim bjelanjke ostaviti u frižider.
– Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
– Izvaditi bjelanjke iz frižidera i mikserom umutiti u čvrst “snijeg”.
– Rashlađenu otopljenu čokoladu dodati u žumanjke. U smjesu dodati i jednu trećinu ulupanih bjelanjaka i promiješati. Polako dio po dio dodavati i ostatak ulupanih bjelanjaka
– Kalup za tortu obložiti masnim papirom, uliti dobijenu smjesu i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 170 stepeni oko 30 do 40 minuta.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock