
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
– 50 g indijskih oraščića
– 200 ml vode
– 1 veća japanska jabuka
– 100 ml soka od narandže
– 1 kašičica korice narandže
– 3 kašičice kakao praha
– 5 urmi
Priprema:
1. Indijske oraščiće potopite u vodi veče prije pripreme deserta.
2. Ujutro ih ocijedite, isperite, dodajte 200 ml hladne vode i sve mutite u blenderu dok ne dobijete tečnost sličnu mlijeku.
3. Kao baza ovom napitku može poslužiti i klasično mlijeko, ili neke druge alternative od orašastih plodova i žitarica.
4. U mlijeko dodajte japansku jabuku (umjesto jabuke možete koristiti bananu), sok i koricu jedne narandže, namočene urme i kakao prah.
5. Sve dobro umutite dok ne dobijete kremasti smoothie s ukusom jafa keksa.
Izvor: punkufer