Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Zbog svog specifičnog i osvježavajućeg ukusa i lagane strukture, chessecake je omiljena poslastica, mnogima od nas. Ako ste mislili da je sve već savršeno, imamo iznenađenje za vas – donosimo vam recept za još bržu i jednostavniju pripremu omiljenog kolača.
Sve što vam je potrebno…
Za podlogu:
Za kremu:
Za preliv:
Priprema: Sameljite keks i izmiješajte ga sa maslacem, istopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu raspodijelite na dnu 3 šire čaše, izravnajte je oblom stranom kašike i ostavite u frižider, dok pripremate ostatak. Slatku pavlaku izmutite sa šećerom u prahu, dok ne postane čvrsta. Jogurt izmiješajte sa krem sirom pa ga dodajte u slatku pavlaku. Nježno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovo sve vrattite u frižider. Šumsko voće isjeckajte na sitno i stavite u manju šerpicu, dodajte šećer i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri, oko 10 minuta, uz neprestano miješanje. Kada se smjesa ohladi rasporedite je na vrh svake čaše, ravnomjerno. Vratite čaše u frižider na minimum sat vremena, prije posluživanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @spiceinthecity